A kamara köszönetet mondott a leinasozott rezidenseknek

2021. március 20. – 11:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Köszönjük nektek, rezidensek, orvostanhallgatók, ápolók és szakorvosok! Nekünk kollégák vagytok.”

Ez a rövid szöveg került fel a Magyar Orvosi Kamara honlapjára, feltehetően Orbán Viktor pénteki beszédére utalva, amelyben inasként emlegette a rezidenseket:

„Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedig most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkünkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

mondta Orbán Viktor a szokásos, pénteki, Kossuth rádiónak adott interjújában.

Az ellenzék rögtön reagált is miniszterelnöki interjúra, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig az inasozásra tért ki a Facebookon. Azt írta, szégyelli magát Orbán helyett, amiért elsőként az inas szó jutott eszébe róluk.

Elküldtük kérdésünket a Magyar Orvosi Kamarának, jól értettük-e az üzenetet, válaszukkal a cikket frissíteni fogjuk.

„Ha kell, én is inas leszek két szakvizsgával. A rezidensekkel együtt, őket kézen fogva lehet csak gyógyítani. Nélkülük nem megy. A fiatalok jelentik az alapot, a jövőt, nélkülük nem jutunk előre” – mondta inasügyben a 24.hu-nak Lénárd Rita, a MOK alelnöke.

„Hogyan lehet inasnak nevezni azokat, akik inuk szakadtáig dolgoznak? […] Ők a segítőink, a társaink, akik nélkül nem tudunk dolgozni. Nélkülük nem tudunk létezni” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!