A szállodaszövetség elnöke szerint már elkezdték lefoglalni a szállásokat húsvétra

2021. február 19. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik már védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába – mondta Flesch Tamás, a szállodaszövetség elnöke pénteken.

Szerinte nagyon pozitív lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek. „Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba. Nagyon örülnének, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek, hogyan mehessenek szállodába és étterembe” – mondta Flesch.

Úgy gondolja, a nyitás ideje az egyes helyeken attól is függ, hogy ki hány dolgozót tartott meg. Az elnök szerint ha kedvező választ kapnak, akkor a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne a nyitás. A magyarországi szállodáknál mindenképp fokozatos nyitásra számít, mert a budapesti hotelek még biztosan nem számolhatnak külföldi vendégekkel, miközben a vidékiek elkezdhetnének dolgozni és bevételt termelni, ha kiszolgálhatnák a védett vendégeket.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik szállodája, az egerszalóki Saliris Resort április elejére hirdetett meg bulizós wellnesshétvégét. Korábban Áder János köztársasági elnök arról beszélt, hogy reményei szerint legkésőbb április végéig fel lehet gyorsítani a védőoltások beadását, így tavalyhoz hasonlóan májusban ismét nyitni lehetne. Ezt a nemzeti konzultáció eredménye is befolyásolhatja, Orbán Viktor éppen hétfőn beszélt arról, hogy szerinte azért van erre szükség, mert csak olyan szabályokat lehet betartatni, amelyeket az emberek támogatnak.

Szerdán a kormány el is indította az újraindításról szóló új nemzeti konzultációt, amelynek a negyedik kérdése vonatkozik a szállodák és az éttermek kinyitására. Az összesen hét kérdésből álló online kérdőívet a vakcinainfo.gov oldalon lehet kitölteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!