Elindult az újraindításról szóló konzultáció, itt vannak a kérdések

2021. február 17. – 22:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult az újraindításról szóló konzultáció, közölte a kormány a honlapján. A konzultációs kérdőívet a vakcinainfo.gov oldalon lehet mostantól kitölteni, összesen hét darab kérdésre. Ahogy az MTI írja, ezek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban is szerepel kérdés. A kérdőív kitöltéséhez regisztráció és megerősítő emailcím szükséges. A vakcinainfo.gov oldalon pedig továbbra is lehet regisztrálni az oltásra.

Február elején jelentette be a kormány, hogy nemzeti konzultációt kezdeményez az újranyitásról. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján beszélt arról, hogy

„Úgy tervezzük, február közepén indítunk konzultációt, de nem hagyományos formában, inkább online, a nyitás kérdéseiről, például hogy hány lépésben nyisson az ország” – mondta Orbán akkor. Most, hogy van vakcina, van értelme beszélni az újraindításról – tette hozzá. A vakcinakérdésről pedig megismételte, az nem politikai kérdés.

És most lássuk a kérdőív szövegét, és a 7 kérdést!

Magyarország hónapok óta keményen küzd a koronavírus ellen. A járványnak még nincs vége, és ez mindannyiunknak sok nehézséget okoz. Az oltási program elindulásával azonban új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megtudni az Ön véleményét is, ezért kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet!

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

  • Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a korlátozásokat
  • A járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

  • Támogatom
  • Nem támogatom

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

  • Igen
  • Nem

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

  • Igen
  • Nem

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

  • Igen
  • Nem

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

  • Védettségi igazolvánnyal legyenek látogathatók ezek az események
  • Nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy
rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

  • Igen
  • Nem
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!