1048 új fertőzöttet, 83 halálos áldozatot találtak

2021. február 3. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

1048 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 370 336 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 83 beteg, így az elhunytak száma 12 739 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 272 284 fő, az aktív fertőzöttek száma 85 313 főre csökkent. 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 247 270-en kaptak oltást, közülük 75 036-an már a második oltásukat is megkapták. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Csütörtöktől a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos értesíti. Minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert – írja a Koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portál szerint előző nap 78 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 369 288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 78 többségében beteg, így az elhunytak száma 12 656 főre emelkedett. A keddi közlés szerint mindössze 7794 tesztet végeztek el, az új esetek aránya az új mintavételekhez képest 7,4 százalékos volt.

Az NNK minapi közleménye szerint a harmadik heti közléshez képest két magyarországi nagyvárosban, Debrecenben és Nyíregyházán emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció. Az előző hetek csökkenése után a 4. héten

országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Összességében viszont javult az országos helyzet, hiszen amíg Debrecen és Nyíregyháza is átkerült a mérsékelt kategóriába, a múlt hetihez képest így is eggyel több azon városok száma, amelyek az alacsony kategóriába tartoznak a koncentráció szempontjából. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arról beszélt, hogy az oltási tervnek megfelelően folyamatosan zajlik az oltás, az egészségügyi dolgozók nagy többsége már megkapta a vakcinát, csakúgy, mint az idősotthonok, szociális otthonok lakói és dolgozói. Az oltási terv harmadik fázisa ezen a héten indult. Most a háziorvosok a saját praxisukban lévő, 89 évnél idősebb emberek közül oltják majd azokat, akiknél ez a kórtörténetük alapján a legszükségesebb. Át kellett dolgozni az e heti oltási tervet, mert 18 ezer Moderna-vakcina beérkezésére számítottak, de csak kevesebb mint 11 ezer érkezett. A hétre várnak még 85 410 adag Pfizer-vakcinát, és megérkezett Magyarországra 40 ezer ampullányi Szputnyik V vakcina is.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!