Szerbia is megnyitotta a kapuit az orosz vakcina előtt

2020. december 31. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

A szerbiai gyógyszerügynökség (ALIMS) csütörtökön engedélyezte 2400 ampullányi Szputynik V koronavírus elleni orosz vakcina behozatalát Szerbiába – írja az MTI.

Az orosz oltóanyag megfelel a törvényben előírt feltételeknek, minőségben, hatékonyságban és biztonságosságban is. Megteremtődtek a feltételek, hogy használható legyen az oltáshoz

– mondta Pavle Delic, az ALIMS munkatársa.

A Szputynik V a szerbiai gyógyszerügynökség tájékoztatása szerint átesett minden szükséges ellenőrzésen, amelyet a jogszabályoknak megfelelően végeztek el, és eleget tesz a „magas szintű követelményeknek”.

Szerbiában múlt csütörtökön már megkezdődött az oltás a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű vakcinájával.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, Magyarországra korábban 6000 ampullányi Szputynik V vakcina érkezett, ezt Szijjártó Péter jelentette be hétfőn. A külgazdasági és külügyiniszter a közösségi oldalon azt írta, a korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés.

Magyarországra az első adag koronavírus-vakcina szombat hajnalban érkezett meg. Az első szállítmány 9750 adag Pfizer-BioNTech által gyártott oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. Hétfő délig 1094-en már meg is kapták az első dózist.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!