137-en haltak meg, 1972 új fertőzöttet regisztráltak

2020. december 30. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

1972 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 319 543 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9429 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 144 234 fő, az aktív fertőzöttek száma 165 880 főre csökkent.

6155 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 425-en vannak lélegeztetőgépen

– írja a koronavirus.gov.hu.

A legtöbben, 674-en december 7-én voltak lélegeztetőgépen, az így kezelt betegek száma azóta lényegében folyamatosan csökken.

Hatósági karanténban 19 496 ember van.

Vasárnap az egészségügyi dolgozók körében már megkezdődött a Pfizer-BioNTech vakcinájával a csoportos oltás Magyarországon. Egyelőre a valóban tömeges oltással még várni kell arra, hogy a vakcina nagy tételben megérkezzen, a kormány mindenesetre jelezte, az oltási tervek készen vannak, az oltópontok helyeit kijelölték, Orbán szerint egy hétvége alatt be lehet oldani azokat, akik eddig jelentkeztek a vakcináról tájékoztató hivatalos oldalon.

Szerdán kora reggel megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya. Ez 35 ezer magyar egészségügyi dolgozó oltására elegendő.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Az oltás elsődleges lehet a járvány elleni küzdelemben, de a távolságtartással és a maszkviseléssel még hosszabb ideig számolni kell. Egyéb tényezők is befolyásolhatják a járvány terjedését: az időjárás erre csekélyebb mértékben hatott, mint azt tavasszal várták – bár a nyári melegben így is csökkent a terjedés sebessége –, a Texasi Egyetem kutatása azonban arra jutott, hogy a hideg, alacsony páratartalmú levegőben messzebbre juthat a cseppeken a vírus, így különösen zárt térben hatékonyabban fertőzhet.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!