4045 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, 189 ember halt meg

2020. december 19. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt nap során 4045 új fertőzést regisztráltak Magyarországon, ezzel összesen 300 022-re nőtt hazánkban a fertőzöttek száma. 189 beteg hunyt el, a koronavírus miatti halálozások száma ezzel 7914-re növekedett. A gyógyultak száma összesen 93 323, az aktív ferőzötteké pedig 198 785. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7 295 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 538-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az elmúlt héten, december 14. óta több napon át 3000 alatt maradt a új fertőzöttek száma, ám péntekre újból átlépte a 4000-et, és szombatra sem csökkent az érték. Müller Cecília pénteken azt mondta, hogy „úgy tűnik, talán egy platófázist elér a járvány”. Azért lehet az, hogy hét elején kevesebb az új regisztrált fertőzött, mert hétvégén kevesebben mennek orvoshoz, mondta. A hullámzás oka valószínűleg adminisztratív, ahogy azt már csütörtöki cikkünkben is megírtuk. A halottak számában is lehetett visszaesést látni a héten, de pénteken és szombaton ismét több mint 180 ember hunyt el.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

A szentestét érintő korlátozásokról az M1 híradója szerint várhatóan december 21-én dönt a kormány. A gyógyultakkal kapcsolatban a lapunknak nyilatkozó virológus azt mondta: velük sem biztonságos az együtt karácsonyozás, ugyanis nem tudni, hogy tényleg védettek vagyunk-e miután leküzdöttük a fertőzést. A következő grafikán látható a gyógyultak számának változása az elmúlt időszakban.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!