William Shakespeare a második brit, akit beoltottak a Pfizer vakcinájával

2020. december 08. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság a világon elsőként adott hatósági jóváhagyást a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett vakcina használatára. Az első szállítmány pénteken érkezett meg Nagy-Britanniába, az első személy, akit ezután (a klinikai teszteken túl) beoltottak vele, a 90 éves Margaret Keenan volt Észak-Írországból. A 91 születésnapját egy hét múlva ünneplő Keenan 60 éve él Coventryben, hol 86 éves koráig eladóként dolgozott egy ékszerüzletben. „Kiváltságosnak érzem magam, hogy elsőként oltottak be a Covid-19 ellen. Ez a legjobb korai születésnapi ajándék, amelyet kívánhatnék, mert ez azt jelenti, hogy az új évben végre együtt lehetek a családommal és a barátaimmal” – mondta.

Őt ezután nem kisebb név követte a sorban, mint maga William Shakespeare Warwickshire megyéből. Névrokona, a világhírű drámaíró szintén Warwickshire megyében, egészen pontosan Stratford-upon-Avonban született 1564-ben. (BBC)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!