Újabb szomorú rekord: 189 áldozata van a járványnak

2020. december 4. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 238 056 főre nőtt a járvány kezdete óta Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

Az elmúlt 24 órában 18 479 tesztet végeztek. A gyógyultak száma 68 525 fő,

az aktív fertőzöttek száma 164 018.

Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Ebben a csütörtöki cikkünkben utánajártunk a járványadatok legnagyobb furcsaságainak, azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért sokkal nagyobb az idei többlethalálozás, mint a koronavírusos haláleset, hol van 100 ezer aktív fertőzött, miért beszélt Orbán a hivatalos adatnál kétezerrel több kórházi betegről, és miért félrevezető összemosni az első és a második hullámot.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kórházak terheltsége „változatlanul” fennáll, de napok óta „viszonylagosan stagnál”, azaz „kevésbé nő a kórházban ápoltak száma, enyhébb növekedésnek vagyunk tanúi”.

Müller megígérte, hogy a napokban megkeres minden nyugdíjast levélben, akiktől azt kéri majd, hogy jelezzék, ha szeretnének koronavírus-elleni oltást kapni. Ezt az igényt az idősek mellett a krónikus betegek a vakcinainfo.gov.hu oldalon is jelezhetik majd.

Csütörtökön ezek voltak a legfontosabb koronavírussal kapcsolatos hírek:

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!