Müller Cecília: 28 koronavírusos gyerek van kórházban

2020. december 2. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 383 óvodában és 122 általános iskolában kellett rendkívüli, általában egy hétig tartó szünetet elrendelni a koronavírus-járvány miatt, mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy az ingyenes tesztelés első hetén az oktatásban dolgozók mintegy 70 százaléka, 200 000 fő vett részt. A leteszteltek mindössze 1,3 százaléka lett pozitív, ami elég alacsony aránynak számít. Közölte, hogy hamarosan indul a középfokú iskolai felvételi, amit hasonló biztonsági intézkedések kísérnek majd, mint az idei érettségit.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a reggeli járványadatokat, eszerint tovább emelkedett a napi halálos áldozatok száma: meghalt 165 beteg, így az elhunytak száma 5142 főre emelkedett. 7732 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen. Kérdésre azt is elmondta, hogy 28 gyerek van kórházban, de egy sincs lélegeztetőgépen. Kijelentette, hogy a karácsony idején érvényes biztonsági szabályokról a kormány jövő héten dönt. „Bölcs döntés fog születni, bízunk abban hogy az ünnepeket a család körében tudjuk eltölteni” – tette hozzá.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arról beszélt, hogy az elmúlt napon a rendőrök 267 személlyel szemben intézkedtek nem megfelelő maszkviselés miatt, közterületen az intézkedések száma 235 volt, ebből 131 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 66 feljelentést tettek.

Vendéglátóhelyeken 524 intézkedés volt, 145 alkalommal a tulajdonos felelősségét is megállapították a korlátozott nyitvatartás megsértése miatt. A kijárási tilalmat 274-en szegték meg, két kutyasétáltató pedig az 500 méteres biztonsági határon túlra tévedt.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!