Ezek voltak a legfontosabb hírek a koronavírusról csütörtökön

2020. november 26. – 23:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Csütörtökre 6360 újabb magyar koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, meghalt 115 beteg. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma 49 616 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő.
  • Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a tömeges tesztelések és az antigén alapú gyorstesztek miatt lehettek magasabbak a csütörtöki adatok.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri rendeletének módosításával az orvosi segédeszközök kiváltásához szükséges vény a veszélyhelyzet után 30 napig, a háziorvos által szakorvosi javaslatra felírható gyógyszerek esetében a javaslat a veszélyhelyzet megszűnése után 90 napig érvényes marad.
  • További két hónappal, 2021. február 1-ig meghosszabbítják a határzárat, amit szeptember 1-jén állított vissza a kormány ideiglenesen a koronavírus-járvány miatt.
  • Azt, hogy a külföldről beutazókra vonatkozó szabályok karácsony környékén hogyan alakulnak majd, egyelőre nem tudni, várhatóan december 10-ig meghozzák a döntéseket. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón beszélt az intenzíven kezelt koronavírusos betegek számáról, eszerint 961-en vannak ott.
  • Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kigyógyult a koronavírusból, és újra betegeket lát el. Merkely szerint körülbelül másfél millió ember fertőződhetett már meg az országban.
  • Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről mondott beszédében. A svájci síparadicsomokat viszont a járvány ellenére sem akarják bezárni.
  • Egy amerikai orvos videón szimulálta, hogy mi lehet az utolsó kép, amit egy haldokló covidos lát egy kórház intenzív osztályán. Ezzel hívta fel a figyelmet a kézmosás, a maszkviselés és a távolságtartás betartására.
  • Részletes cikkünkben írtunk arról, nagy felelőtlenség a lóféreghajtót Covid elleni csodaszerként reklámozni. A Nébih közleményben figyelmeztet, hogy ember csak embernek való gyógyszert vegyen be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!