Két héten belül megtelhetnek az osztrák intenzív osztályok

2020. november 6. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztriában két héten belül megtelhetnek a koronavírusos betegeknek elkülönített kórházi ágyak az intenzív osztályokon – mondta Herwing Ostermann, az osztrák közegészségügyi intézet vezetője pénteken. Az előrejelzése szerint a kedden életbe léptetett újabb korlátozások ellenére november 18-ig az elkülönített 800 ágyból 750 betelhet.

Daniela Schmid, az egészségügyi és élelmiszer-biztonsági ügynökség járványügyi szakértője elmondta, hogy egyre nehezebb felkutatni a fertőzések eredetét, és az esetek mindössze 27 százalékában koronázza siker az erre irányuló erőfeszítéseket. A fertőzöttek átlagéletkora jelenleg 43 év – tette hozzá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján azt mondta, a második hullám sokkal erősebb és komolyabb az országban, mint az első volt. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem tanácsos további szigorításokat életbe léptetni, amíg nem tudják, milyen hatásuk van a legfrissebb intézkedéseknek. A kormány csak jövő pénteken ül össze újra, hogy megvitassa a további lépések szükségességét. Anschober azt várja, hogy a következő hetekben érezhetően javulni fog a helyzet. A miniszter szerint az a cél, hogy elkerüljék a kórházak telítődését, illetve azt, hogy az orvosoknak fontossági sorrendet kelljen kialakítaniuk a koronavírusos betegek között.

Keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett érvénybe Ausztriában, illetve bezárták a kávézókat, a szórakozóhelyeket és az éttermeket. A gyárak, a boltok, az óvodák és az alsófokú iskolák továbbra is nyitva vannak, de a középiskolák és az egyetemek már átálltak távoktatásra.

Pénteken bejelentették, hogy 6464 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, közel százzal kevesebbet, mint előző nap. Csütörtökönmég 7416-tal rekordot döntött az új fertőzöttek száma. Pénteken 41 újabb halottról számoltak be. 421 beteget ápolnak intenzív osztályon. Anschober szerint az adatok továbbra is riasztóak. Az osztrák járványhelyzetről szóló részletes cikkünket ide kattintva olvashatják.

(A Telex legfrissebb híreit ide kattintva olvashatják.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!