Cipruson már a kihalt utcán is maszkot kell viselni

2020. november 06. – 06:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A görög közegészségügyi szervezet adatai szerint háromezerrel nőtt egyetlen nap alatt Görögországban a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma, és 702-re emelkedett a járvány halottainak száma. Az elhunytak átlagéletkora 79 év. Kiriákosz Micotákisz kormányfő csütörtökön háromhetes, országos kijárási korlátozást rendelt el, amely szombattól lép életbe. A görög lakosok csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha mobiltelefonjukon hatósági engedélyt kapnak erre sms-ben.

Görögország februárban igen hamar vezetett be komoly korlátozásokat, amelyeknek köszönhetően azután az egyik legkevésbé fertőzött országként került ki a járvány első hullámából.

Az 1,2 millió lakosú Cipruson ugyancsak szerdáról csütörtökre újabb 233 koronavírussal fertőzöttet jegyeztek fel, ami nem sok, ám eddig a legmagasabb szám. A szigetországban péntektől teljesen néptelen utcán is kötelező a maszk viselete, tilosak az esküvők, lakodalmak, legfeljebb tíz fős magánrendezvények tarthatók, kijárási tilalom van érvényben éjjel 11 és hajnali öt óra között, az éttermeknek, kávézóknak este fél tizenegykor be kell zárniuk. (MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!