Rekordmagas adatok Csehországban: közel 16 ezer új fertőzött, 223 halott

2020. november 5. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csehországban szerdán 15 729 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami az eddigi legmagasabb napi esetszám. Március eleje óta ez volt a harmadik olyan nap, amikor 15 ezernél több volt az új fertőzött egy nap alatt, írja az MTI.

Rekordmagas a kórházban kezeltek és a járványban meghaltak napi száma is. A cseh kórházakban szerdán mintegy 8300 személyt kezeltek koronavírussal, közülük 1244 beteg állapota súlyos. A koronavírus szövődményeiben elhunytak száma szerda estig 44-gyel 4133-ra emelkedett. A napi elhalálozásokat azonban később rendszeresen pontosítják, így a számok mindig magasabbak. A pontosított adatokból kiderült, hogy kedden 223 ember halt meg a koronavírussal kapcsolatban, ami az eddigi legmagasabb szám.

Jan Blatny egészségügyi miniszter szerint a kórházban kezeltek száma a következő napokban tovább fog emelkedni, a helyzet javulására csak 10-14 nap múlva lehet számítani.

Csehországban november 20-ig szükségállapot van érvényben, korlátozták a kiskereskedelmet, a szolgáltatások egész sorát és a szabad mozgást is. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák távoktatásra tértek át, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények. Egy kormányrendelet szerint este kilenc órától hajnali ötig a csehek csak bizonyos meghatározott kivételekkel – egyebek között a munkahelyre való utazás vagy egészségügyi probléma okán – nem hagyhatják el lakhelyeiket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!