Lukasenko nem engedi vissza a Lengyelországban dolgozó orvosokat

2020. november 5. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök megtiltotta azoknak a belarusz orvosoknak a visszafogadását, akik Lengyelországban vállaltak munkát a koronavírus-járvány idején.

Az elnök a járvány elleni intézkedéseknek szentelt csütörtöki minszki tanácskozáson beszélt erről – jelentette a BelTa hírügynökség alapján az MTI.

Az orvosainkat arra kérik, hogy utazzanak Lengyelországba, hogy segítsenek az embereknek és az országnak a Covid-19 elleni harcban. Figyelmeztetnék arra, hogy nincsenek felesleges orvosainak. Magunknak kell gyógyítanunk a mi embereinket, de követve az elveinket, senkit sem fogunk itt tartani. Ugyanakkor látni kell: ha elutaztál, nem térsz haza, ott fogsz dolgozni és sok pénzt keresni, amiért odautaztál

– mondta Lukasenko. Leszögezte, hogy ez nem fenyegetés, hanem utasítás a kormány számára.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Minszk október 29-én korlátozta az országba való beutazást a szárazföldi határátkelőkön. Az intézkedés litván, lett, lengyel és ukrán magánszemélyek egyes kategóriáira vonatkozik. Lukasenko a csütörtöki tanácskozáson kifejtette, hogy az egy hete bevezetett határzár a járványhelyzettel függ össze, ideiglenes jellegű, és nincsenek politikai okai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!