90 halálos áldozata volt a koronavírusnak Magyarországon az elmúlt napon

2020. november 4. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4219 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Nagyon sokan, 90-en meghaltak, így az elhunytak száma 2063 főre emelkedett, 21 232-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 31 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott az adatokról a koronavirus.gov.hu. 17 657 tesztet végeztek, ezek 23,8 százaléka lett pozitív.

Előző napon minden addiginál több, 84 halálos áldozatról számoltak be, és már napok óta 4000 környékén van a napi új regisztrált fertőzöttek száma.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden este korlátozó intézkedéseket jelentett be. Ezek értelmében szerdán éjféltől kijárási korlátozást vezetnek be éjfél és hajnal 5 között, ekkor mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, kivéve ha azért van az utcán, mert épp dolgozik, vagy dolgozni megy, esetleg munkából jön. Akkor is el lehet menni otthonról, ha valakit egészségkárosodás, életveszély vagy súlyos kár fenyeget.

A miniszterelnök arra kérte az Országgyűlést, hogy 90 nappal hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet, és elmondta azt is, hogy járatsűrítést rendeltek el a tömegközlekedésben. Ez Budapestet és a megyei jogú városokat érinti, a járatok sűrítését reggel 7 és délelőtt 9, valamint délután 15 és este 19 óra között kell megoldaniuk. A parkolást ingyenessé teszik, távolságot kell tartani a moziban, színházban és a stadionokban: két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem foglalhatják el a nézők.

A döntés értelmében nem tarthat nyitva olyan hely „amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt.” Az ellenzéki pártok reagáltak a bejelentésre, címszavakban az alábbiakkal: beismerő vallomás, lufi, aljasság és felelőtlenség.

A miniszterelnök nem tért ki az iskolákra kedden, videója előtt néhány órával azonban épp kiadott egy közleményt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az iskolák és koronavírus problémájáról. „[…] az oktatás kritikus helyzetben van. Tömegek betegszenek le, a beígért járványügyi intézkedések elmaradnak. Nincsenek adatok, nincsenek információk. Senki nem tud biztosat azon túl, hogy a kollégák sorra betegszenek meg. Az összeomlás szinte elkerülhetetlen” – fogalmaztak, és hozzátették, ismét át kell állni a digitális oktatásra.

A legfrissebb hírek szerint pozitív lett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírustesztje is, ő tünetmentesen várja egy bangkoki kórházban, hogy hazavigyék.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

> > > > > A Telex legfrissebb cikkeit itt találja < < < < <

Ha megosztanád velünk tapasztalataidat a koronavírusról, mert átestél a fertőzésen, kórházba kerültél miatta, közeli ismerősöd, rokonod a súlyos fertőzöttek között van, vagy a járvány hatásai durván érintenek egzisztenciálisan, és arccal, névvel mesélnél is róla, kérünk, írj nekünk az ide kattintva elérhető email címre!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!