Kétezer fölött a napi új fertőzöttek száma, meghalt 46 beteg

2020. október 22. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 2032 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 52 212 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő.

Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 38 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 2132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen – közölte az elmúlt 24 óra adatait a koronavírus-helyzetről tájékoztató kormányzati honlap. Még sosem teszteltek ennyit, az elmúlt 24 órában 16 361 tesztet végeztek. Egy nappal korábban 48 halálos áldozatról és 1423 új fertőzöttről adtak hírt.

Forrás: Telex
Forrás: Telex

A koronavírus-járvány alakulását bemutató részletes grafikonjainkat ide kattintva érheti el.

Szerdán derült ki, hogy a mohácsi kórház intenzív osztályának dolgozói karanténba kerültek koronavírus miatt, ezért az új betegek felvételét is felfüggesztették ideiglenesen. Ez volt az a kórház, ahol korábban a belgyógyászaton is több fertőzöttet találtak, ám vélhetően ide már október végén megint tudnak új betegeket felvenni.

Ugyanaznap hozták nyilvánosságra a hírt, hogy szerdán meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt nyíregyházi kórházigazgató, dr. Adorján Gusztáv. Dr. Adorján Gusztávot október elején szállították Budapestre, mert koronavírus-fertőzése miatt kórházi ellátásra szorult és állapota súlyos lett. Az igazgató 66 éves volt.

Koronavírussal fertőződött meg a német egészségügyi miniszter, Jens Spanh is. A 40 éves politikusnak megfázásos tünetei vannak, ennél részletesebben nem tájékoztattak a tünetek súlyosságáról. A tárcavezető az eredmény után rögtön házi karanténba vonult. Az egészségügyi miniszter az első a német kormányban, aki pozitív lett az új típusú koronavírusra.

Európa-szerte egyre rosszabb a helyzet: Olaszországban 15 199 új Covid-fertőzött beteget regisztráltak legutóbb. Ez a koronavírus-esetek számának legmagasabb napi növekedése a pandémia kezdete óta. Csehországban csütörtöktől kezdve az alapszükségleti termékeket árusító boltokon kívül bezárják az összes üzletet és szolgáltatást, Lengyelországban pedig az általános iskolák felső tagozatai is áttérnek vegyes vagy távoktatásra.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!