Már több mint 650 postapartner vette át a Posta feladatait

2024. október 25. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Posta azt ígéri, így vagy úgy, de minden hazai településen elérhető marad a postai szolgáltatás, áll a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében. Először nyáron számolt be arról a Posta, hogy több mint 2300 településen zárt be a postahivatal az elmúlt években, hiszen egyre kevesebben veszik igénybe szolgáltatásaikat.

Ekkor hirdetett partnerprogramot a társaság, melyen keresztül az érintett, 1500 lakosúnál kisebb települések önkormányzatai, illetve vállalkozásai végezhetnek csekkfelvételt, valamint levél- és csomagfelvételt, ezért pedig havi 235 ezer forintot is fizetnek nekik. Ilyen postapartnerből a közlemény szerint már több mint 650 található az országban.

A Posta korábban azt ígérte, azoknak, akik a bezárások miatt elvesztik munkájukat, a környező postahivatalokban ajánlanak új postai állást, amennyiben az lehetséges. A Posta most azt is hozzátette, mobilposta formájában minden településen elérhető marad a szolgáltatásuk. Ezt, az olyan hagyományos postai feladatokat ellátó (csekkbefizetés, levélpostai és csomagküldemények és utalványok feladása és átvétele, POS-terminálon történő bankkártyás pénz be- és kifizetés) szolgáltatást 400 autóval végzik, ezek munkanapokon menetrendszerűen járják a településeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!