Foxpost lesz a Packetából Magyarországon

2024. október 21. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl Foxpost márkanéven üzemel a Packeta Magyarországon – tudta meg a Forbes a csomagautomata-vállalattól. A cég szerint a névváltoztatásnak semmi köze ahhoz, hogy korábban heteket késtek a csomagok a Packetánál. A cseh vállalatot is tulajdonló befektetői konzorcium még nyáron vette meg a magyar Foxpostot, és így létrejött az ország legnagyobb csomagautomata-hálózata.

A felek a lap szerint már október elején döntöttek az új névről, de mostanáig vártak a bejelentéssel. A csomagküldő cég elárulta, hogy a Packeta márkanevet lassan kivezetik, a Packeta csomagautomaták arculatát pedig fokozatosan lecserélik.

A Packeta nevet egyébként azután vezetik ki, hogy korábban heteket késtek a csomagok a cseh cégnél. A Temu online piactér és a használt ruhákat kínáló Vinted alkalmazás felől érkező megrendelésdömping okozhatta a logisztikai gondokat a vállalatnál. A Forbes úgy tudja, hogy Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója marad a vezérigazgatói tisztségben. Bengyel közleményben azt válaszolta a Forbesnak, hogy márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett. A megbízásdömping és a névváltoztatás közötti kapcsolatról Bengyel azt írta, hogy a „két dolognak semmi köze egymáshoz.”

A Foxpost Zrt. és a Packeta Hungary Kft. összehangolása most is zajlik, de nagy változások idén még nem várhatók a működésben. Helyette arra koncentrálnak, hogy az év végi időszakot zökkenőmentesen tudják menedzselni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!