Az utolsó beépítetlen part menti ingatlant is eladja az állam Tihanyban

2024. október 7. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon értékes tihanyi ingatlant bocsát árverésre az állami vagyonkezelő Tihanyban: a G7 cikke szerint az érintett területről a kiírásban az áll, hogy ez a félsziget legutolsó, nagyobb összefüggő, beépítetlen része a part mentén, amely „a település legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező területe”.

A terület a Tihanyi-félsziget Kenderföldek nevezetű településrészén van, az ingatlan egykor üdülőként működött, és a terület „fejlesztése hosszú távra meghatározó lesz Tihany életében, ezért kiemelt figyelmet igényel”.

A G7 a területről azt írja, hogy az a kompkikötő, valamint strandnak használt szakasz közelében fekszik, az ingatlan pedig védett, mert sok koros és nagy méretű fákból álló park van a területen. A ingatlan 25 hektár, a telken pedig 10 felépítmény is van, de ezek 17 éve használaton kívül vannak. Ingóságok is vannak a csomagban, amit 5,23 milliárd forintos kikiáltási árért hirdettek meg: ezek javarészt kültéri szobrok. Licitálni október 9. és 11. között lehet a területre, de csak annak, aki október 7. estig befizeti az 1,3 milliárd forintos árverési biztosítékot.

Korábban már írtunk arról, hogy a tihanyi Kenderföldek beépítése miatt a helyiek korábban tiltakozásba kezdtek. Tihany beépítésének ügyét ebben a Komplex cikkben fejtettük ki bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!