650 milliót kapott tavaly az MTVA-tól a cég, amit Kálomista Gábor fia vezet

2024. szeptember 23. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön írta meg a Menedzsment Fórum, hogy csaknem 100 millió forintot fizetett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), azaz a közmédia a Magyarország szépe című szépségverseny műsorgyártási feladataiért a Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal volt felesége tulajdonában lévő Digital Minds Kft.-nek. Ennek apropóján az Mfor végignézte az MTVA frissített szerződéslistáját az idei megbízásokról. A szerződéslistából többek között kiderül, hogy:

  • Az MTVA idén 61,2 millió forintot fizet a TV COM Kft.-nek a Vár a Kárpát-medence című magazin gyártására. A cég ügyvezetője Kálomista Márton, Kálomista Gábor, az ElkXrtuk című propagandafilm producerének fia, aki a film körüli perről dokumentumfilmet is forgat a céggel. Egy tavalyi megbízás (a Nyár 24 című magazinműsor legyártása) 650,2 millió forintot hozott a cégnek.
  • 1,3 milliárd forintos koprodukciós szerződést kötött az állami média a Sárkányok Produkció Kft.-vel. A Kabul művelet munkacímű akciófilmet Dyga Zsombor rendezi, a 2,8 milliárd forintos állami támogatással megdobott film a Magyar Honvédség szakmai támogatásával készül. A Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, így a közmédia egyik vezetője, Altorjai Anita a film producerének, Lajos Tamásnak a felesége.
  • Ambrus-Szabó Szilviával, a Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársával automatikus hosszabbítási lehetőséggel kötöttek keretszerződést, az éves maximum 14 millió 760 ezer forint. Június 1-étől él a megbízás, az idei évre eső összeg 8,7 millió forint.
  • Németh Kornél műsorvezetővel is hasonló feltételekkel szerződtek, az ő éves, maximális keretösszege azonban 23,9 millió forint, ebből az idei évre 13,9 millió forint esik.
  • Risztov Éva olimpiai bajnok éves kerete 20 millió 960 ezer forint.
  • Tavaly októberben az MTVA leszerződött a Seven Film és Műsorgyártó Kft.-vel is, dokumentumfilm gyártására. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Gyöngyösi Szilvia Angéla, aki az Opten céginformációs adatbázis szerint egy címet használt Ábrahám Róberttel, a Pesti Srácok újságírójával. (A neve onnan lehet ismerős, hogy nyáron megütötte Puzsér Róbertet.)
  • Vannak szerződései az IKO Magyarország Műsorgyártó Kft.-nek is: a Petőfi Zenei Díj – Életműdíj című műsor 96 millió forint értékben, illetve A Dal 2024 című műsor gyártása 457,6 millió forinttal.
  • A listán külön szerepel a Szandi Produkció Kft. A Dalban való részvételért az énekesnő 5 millió forintot számlázhatott. Ugyancsak ekkora összeget kapott a zsűrizésért Egri Péter, a Mystery Gang alapító frontembere is.
  • Korda György és neje, Korda Györgyné egyaránt 5,5 millió forintot kaptak a Csináljuk a fesztivált! zsűrizéséért. Ugyanekkora összeget számlázhatott a Frenreisz Károly tulajdonában lévő Omega Trading Kft. és így került 7 millió forint a Crescendo Music Nonprofit Kft.-hez is, ami Feke Pálé.
  • 5 millió 539 ezer forintot adott az Ismerős Arcok zenekart fedő Hangos Szó Kft.-nek az MTVA egy koncert felhasználási jogáért.
  • A Nagy Feró és a Beatrice jubileumi koncertfelvételének felhasználási jogáért pedig 6,4 millió forint került a Nagyferó Kft.-hez.
  • Fábry Sándor Trisó Produkciós Kft.-je 9,2 millió forintért készítette el a szilveszteri rádióműsort, ami a szerződéslista szerint egy hónapot vehetett igénybe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!