Lázár: Most kiderül, hogy akik a közlekedést Európában vezetik, azok egyáltalán tudnak-e vezetni

2024. szeptember 20. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Nemcsak a legmodernebb, de a legolcsóbb autókat is Magyarországon kell gyártanunk. Ez az autóipari célkitűzésünk” – posztolta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebookon megjelent videójához. A posztban arról beszélt: most kiderül, hogy akik Európában a közlekedést vezetik, azok tudnak-e vezetni. Az EU miniszteri Tanácsának magyar elnöksége alatt a közlekedési tárcavezetők budapesti találkozóján Lázár arról beszélt, hogy ha nem javul Európa versenyképessége, akkor jelentősen lemarad Amerikától és Kínától is, ezért a magyar elnökség legfontosabb célkitűzése, hogy az EU versenyképességének igazi lökést adjon.

Az informális találkozón – amelynek második részében a vasúti ágazat jövőjét is áttekintik a résztvevők – az EU-tagországok és illetékes intézményeinek képviselői mellett jelen vannak a nyugat-balkáni országok, Moldova, Georgia, Svájc, Izland, Liechtenstein és Norvégia miniszterei, államtitkárai is, írja az MTI.

Az ülésen ott van Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter is, a – Fidesz–KDNP-vel egy európai parlamenti frakcióban ülő – Liga vezetője, aki a jelenlegi római kormányban az infrastrukturális és közlekedési tárcát vezeti. A rendezvényen mondott bevezetőjében Lázár János arról beszélt, hogy a közelmúltban napvilágot látott két uniós jelentés, Enrico Letta és Mario Draghi egyaránt arra a következtetésre jutott, hogy Európa gazdasági versenyképességét jelentősen növelni kell.

A soros magyar elnökség „legfontosabb kihívása, hogy egy versenyképességi megállapodáshoz, fordulathoz a szakterületeken hozzájáruljon. A közlekedés a feltétele annak, hogy az ipar, a szolgáltatás és valamennyi szektor versenyképes legyen Európában” – mondta Lázár János.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!