Nemzetközi tulajdonos vette meg a Foxpostot

2024. augusztus 29. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a Foxpost csomagautomata-vállalat felvásárlása, írja a cég közleményében. A tulajdonosváltást nyár elején jelentette be a Foxpost: akkor derült ki, hogy az eddigi tulajdonosok, a Wallis Csoport és a Trueway (korábbi nevén Finext) a cseh Packetát is tulajdonló befektetői konzorciumnak adják el a startupot. A konzorciumban a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group társult. A tranzakció mostanra zárult le, miután a cég megszerezte a versenyhatósági engedélyt, és teljesítettek minden zárási feltételt.

A vételárat a felek nem közölték.

A magyar startup a hazai csomagautomata-piac 2014 óta működik, ma már több mint 1200 automatával országszerte. A Foxpost 2019 és 2023 között megnyolcszorozta árbevételét, tavaly 8 milliárd forint feletti árbevétellel zárták az évet. Tavaly először érdemi profitot is termeltek, a 2022-es 1,3 milliárd forintos veszteséget 300 millió forintos nyereségbe fordították át. A cég saját tőkéje tavaly 3,6 milliárd, az EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 1,5 milliárd forint volt.

A Wallis Csoport Magyarország és a régió egyik meghatározó vagyonkezelője és magánbefektetője, jellemzően a kelet-közép-európai régió vállalataira fókuszálnak. A csoport fő tulajdonosa Veres Tibor, az ország egyik leggazdagabb embere. A Trueway Magántőkealap-kezelő egy magyarországi székhellyel működő magántőke-társaság, nagy növekedési potenciállal rendelkező szektorokban adnak tőkét, jellemzően kis- és középvállalkozások számára – ők felelnek például a Futó családhoz tartozó Futureal-csoport magántőke-befektetéseiért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!