Lecsap a légitársaságokra a kormányhivatal, miután a késések miatt többen is lemaradtak a magyar válogatott Eb-meccseiről

2024. június 26. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizz Air, a SunExpress és a Eurowings ellen a fővárosi kormányhivatal az elmúlt napokban tapasztalt jelentős késések miatt, írja az MTI. A kormányhivatal közleménye nem részletezi, milyen esetek miatt indítottak ellenőrzést, de mostanában több ilyen hír is volt.

Vasárnap több tucat szurkoló nem jutott ki a magyar válogatott Skócia elleni Eb-meccsére az Eurowings stuttgarti járatának késése miatt. Ebben a cikkben összeszedtük, mire számíthatnak a pórul járt utasok. Június 15-én a Wizz Air Dortmundba tartó gépe késett, ami miatt a gépen utazó szurkolók lekéshették a Svájc elleni meccset.

A kormányhivatal ellenőrzése arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően. Amennyiben az ellenőrzés során jogsértésgyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben, írta közleményében a hivatal.

Valamennyi, Magyarországon működő légitársaságnak be kell tartania a magyar és az uniós jogszabályokat és előírásokat, olvasható az Igazságügyi Minisztérium (IM) délutáni közleményében. Tuzson Bence, az igazságügyi tárca vezetője szerint „elfogadhatatlanok az utasok hátrányára elkövetett mulasztások, amelyek ellen a jövőben is határozottan és szigorúan fellépünk”.

A minisztérium a honlapján közétett egy tájékoztatót, amely bemutatja, ilyen esetekben milyen jogai vannak a légi utasoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!