Másfél órát késett a Wizz Air járata, a cég buszokat küldött a szurkolóknak, hogy odaérhessenek az Eb-meccsre

2024. június 15. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Kétórás késéssel szállt fel Budapestről a Wizz Air Dortmundba tartó gépe szombat délelőtt. A repülőgép utasai közül nagyjából ötvenen a magyar válogatott Svájc elleni, kölni Eb-meccsére utaztak a járattal.

A gép végül másfélórás késéssel landolt Dortmundban. Az utasok azonban a késés miatt tömegközlekedéssel valószínűleg nem tudtak volna odaérni Kölnbe a kezdő sípszóra.

„A Wizz Air a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe” – közölte Paczolay Máté külügyi szóvivő a Nemzeti Sporttal.

„A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra” – tette hozzá a külügyi szóvivő.

A Wizz Air közleményében azt írta, hogy a légitársaság öt szurkolói járatot indított Magyarországról Kölnbe szombaton, melyek mind időben megérkeztek a magyar válogatott első Eb-meccsének helyszínére. A légitársaság ma délelőtti, menetrendszerinti, Dortmundba tartó – nem hivatalos szurkolói – járata a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányok miatt azonban csak késve tud elindulni.

„A Wizz Air munkatársai, ahogy mindig, úgy most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késéssel érjenek oda az utasok a célállomásra, és a meccsre tartók mielőbb folytatni tudják útjukat Kölnbe is, hogy személyesen szurkolhassanak a magyar csapat sikeréért. A légitársaság a dortmundi menetrendszerinti járatával kapcsolatos kellemetlenségek miatt elnézést kér” – áll a légitársaság közleményében.

A magyar futballválogatott szombaton délután 15:00-kor, Svájc ellen játssza első csoportmérkőzését a 2024-es Európa-bajnokságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!