Ennyit a filléres ruhákról: 30 százalékos áremeléssel készült a Shein a tőzsdei bevezetésre

2024. június 13. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint egyharmadával emeli egyes termékeinek árát a Shein – írja a news24 a Reuters alapján. A Kínában gyártott, olcsó ruhákról ismert ultra fast fashion márka és e-kereskedelmi platform sejthetően a tervezett tőzsdei bevezetése miatt akarja jelentősen növelni bevételeit, mivel tőzsdén jegyzett vállalatként magasabb költségekkel kell számolnia. Ehhez jönnek hozzá az online platformokra vonatkozó új uniós szabályozások, amelyek tovább növelhetik kiadásait.

Az Egyesült Államokban, a Shein legnagyobb piacán a vállalat 28 százalékkal, 28,51 dollárra (kb. 10 500 forint) emelte a női ruhák átlagárát. Az amerikai piacon a legnagyobb áremelkedést a cipőknél lehet tapasztalni: az egy évvel ezelőtti 25,30 dollárról 40,70 dollárra emelkedett egy pár cipő átlagos ára.

Fotó: Dado Ruvic / REUTERS
Fotó: Dado Ruvic / REUTERS

Bár az adatok szerint a Shein ruháinak ára még mindig jóval alacsonyabb, mint egy H&M ruha vagy egy Zara ruha (79,69 dollár, azaz körülbelül 29 ezer forint) átlagára az Egyesült Államokban, riválisainál észrevehetően nagyobb arányban növelte árait. A Shein brit oldalán egy ruha átlagosan 24,12 fontba kerül (körülbelül 11 ezer forint), 15 százalékkal többe az egy évvel ezelőttihez képest. Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban az átlagos ruha 36 százalékkal volt drágább.

A Shein nem hozza nyilvánosságra a pénzügyi adatait, de a Coresight Research becslése szerint idei bevétele elérheti az 50 milliárd dollárt, ami 55 százalékos ugrást jelentene a tavalyi adathoz képest – írja a cikk.

Az itthon is népszerű márka Kínában gyárt, kb. 5400 beszállítója van. Pár hete írtunk róla, hogy egy, a szöuli kormány által megrendelt vizsgálat azt mutatta ki, hogy a Shein gyerekruháiban sok mérgező anyag található. Arról, hogy ezen kívül még mi a gond a fast és ultra fast fashionnel és igazából miért nem olyan jó, ha extrém olcsón szerzünk meg egy pólót, többek között itt és itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!