12 milliárdos osztalékot fizet Garancsi és Habony közös kaszinós cége

2024. május 31. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 52 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el az LVC Diamond Kft. 2023-ban, körülbelül 3,5 milliárd forinttal többet, mint egy évvel korábban. A fővárosi kaszinókat üzemeltető cég profitja viszont jelentősen csökkent, a 2022-es 19,3 milliárd forintról 12,4 milliárdra apadt egy év alatt. A nyereség valószínűleg nem fog bent maradni, az alapító okirat alapján a tulajdonosok 12,4 milliárd forint osztalék kifizetését szavaztak meg. Ez egyelőre nem kerül közvetlenül hozzájuk, első körben az LVC anyacége, a Las Vegas Casino Zrt. könyvelheti majd el.

Az LVC Diamond közvetett tulajdonosa Garancsi István és Habony Árpád, utóbbi két éve szállt be a bizniszbe, miután a korábbi kisebbségi tulajdonos, Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszteri kinevezése után eladta üzletrészét. A cégcsoport öt budapesti kaszinó, a Sofitel, a Corvin, az Atlantis, a Tropicana és az Atrium üzemeltetéséért felel.

A cégcsoport koncessziós joga 2056-ban jár el: hogy hogyan tette lehetővé az állam, hogy koncessziós pályázat nélkül kiadják a már meglévő koncessziókat, arról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!