Habony Árpádhoz került a budapesti kaszinóbiznisz egyharmada

2023. január 9. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

32,94 százalékos tulajdonrészt szerzett az öt budapesti kaszinót üzemeltető cégcsoportban Habony Árpád cége, az ENTER-TNMNT Invest Zrt. – írja a Válasz Online. A cégcsoport üzemeltetésért felelős leányvállalata 2021-ben 30,4 milliárd forintos árbevételnél több mint 10 milliárd forint adózás előtti eredményt produkált, magyarul egy hatalmas pénzgyár.

A fővárosi kaszinóbizniszt 2056-ig betonozta be a kormány, az öt budapesti kaszinó ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozik. Ezek a Sofitel, a Corvin, az Atlantis, a Tropicana és az Atrium, amelyeket mind a Garinvesthez tartozó LVC Diamond Kft. üzemeltet.

A Garinvestben szerzett most kisebbségi tulajdonrészt Habony Árpád cége, miután a korábbi kisebbségi tulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf tavaly miniszteri kinevezése miatt eladta az üzletrészét. A többségi tulajdonos továbbra is Garancsi István.

A budapesti kaszinóbizniszről legutóbb akkor írtunk, amikor december elején a baloldali Szikra Mozgalom aktivistái blokád alá vették a Tropicana bejáratát a kaszinókoncesszió felszámolását és a kaszinók államosítását követelve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!