Jámbor Andrásék blokád alá vették a Tropicana kaszinót, a politikust biztonsági őr lökdöste, majd rendőrök vitték el

2022. december 5. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Szikra Mozgalom aktivistái hétfőn 18 órakor blokád alá vették a Vörösmarty téri Las Vegas Casino Tropicanát, hogy tiltakozzanak „a válságban is hasznot húzó elitek ellen, és hogy felhívják a figyelmet, a szerencsejátékkal megtermelt milliárdokat mi mindenre lehetne költeni az emberek megsegítése érdekében” – közölte a szervezet.

Az akció a Fizessenek a gazdagok! kampány része. „Magyarországon már megtanultuk, hogy a válságokban a gazdagok még gazdagabbak, a többiek még szegényebbek lesznek. Ennek kell véget vetni! A válságok korát éljük, erre kell felkészülnünk” – írták, majd hozzátették: „Az egymást érő válságokban egyre nagyobb teher hárul a dolgozókra. Mi azt mondjuk, ennek a válságnak ne mi fizessük meg a költségét, hanem azok, akiknek van miből. Fizessenek a gazdagok, éljenek meg az emberek!”

Forrás: Szikra Mozgalom
Forrás: Szikra Mozgalom

Minden fél órában sárga csekket nyújtanak be a kormánynak, „amelyen a magyar nép követeli a kaszinóban a szűk elit számára megtermelt milliókat”. Az akció élőben itt követhető.

A biztonsági őr lökdöste Jámbor Andrást

A békés demonstráció aztán egyszer csak dulakodásba torkollott, Jámbor Andrást és a mozgalom tagjait biztonsági őrök elkezdték agresszíven lökdösni.

A 444 azt írta, hogy a kidobók a képviselőt kilökdösték a tömegből az utcára, ahol két rendőr közbelépett, mire a biztonságiak visszamentek a többi tüntetőt lökdösni. Jámbor azt nyilatkozta, a rendőrök felvették a vallomását, majd szabálysértési eljárást indítottak Jámbor ellen a gyülekezési jog megsértése miatt. Azt nem tudja, hogy az agresszíven fellépő kidobók ellen indult-e valamilyen eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!