Lesz, aki már a héten átveheti a lakását a Duna Terasz lakóparkban

2024. április 15. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

A héten elkezdik átadni a Duna Terasz Grande lakópark lakásait – közölte a beruházó Duna Terasz a Hvg.hu-val. A beruházó szerint az OTP is elkezdi a héten folyósítani a lakásvásárlásokhoz a hitelrészletek utalását, amit korábban, a Duna Terasz és a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vitája miatt leállítottak.

Ahogy korábban részletesen is megírtuk, a 700 lakásos XIII. kerületi lakóparkban már 2023 márciusa óta csúszik a lakások átadása, a kivitelező és a beruházó pedig elszámolási vitába keveredett. A beruházó Duna Terasz szerint a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. késlekedett a munkálatokkal, a KÉSZ szerint pedig nem számolt el velük rendesen a Duna Terasz. A vita végül odáig fajult, hogy januárban a beruházó felbontotta a szerződést a KÉSZ Építő Zrt.-vel, emiatt pedig a kivitelező kizárta a Duna Teraszt az építési területről, és a pénzügyi elszámolásig nem volt hajlandó átadni a lakóparkot. A lakók pedig tüntetést is szerveztek a lakópark elé, hogy minél hamarabb beköltözhessenek a lakásaikba.

Idén március végén aztán úgy tűnt, rendeződik a bíróság is kimondta, hogy rendőri segítséget is igénybe vehetnek a KÉSZ Építő Zrt. kilakoltatásában, így visszajuttatva a lakóparkot a beruházónak. Mielőtt a rendőri beavatkozás megtörtént volna, a KÉSZ Zrt. magától kivonult a lakóparkból. A múlt héten viszont a lakók értesítették a Telexet, hogy a Duna Terasz Grande Kft. nem tudja birtokba adni az ingatlanokat, a KÉSZ Zrt. ugyanis nem adta át a lakópark tűzjelző rendszerének a kódjait, tudta meg a Telex a lakóktól, és ismételt pénzügyi elszámolást követel.

Akkor kerestük a Duna Terasz Grande-t, azonban nem kaptunk választ. A cég a Hvg.hu-nak most megerősítette, hogy a KÉSZ visszatartotta a kódokat, de a helyzet azóta megoldódott. A beruházó azt is elmondta, hogy eddig több mint 600 lakás állapotát mértek fel, és úgy látják, azok nagyjából a felét már most át lehet adni vagy csak kisebb javításokra lesz szükség. A többi lakásnál viszont még többnapos vagy akár néhány hetes munkára van szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!