A Duna Terasz Grande kivitelezője átadta a beruházónak a kulcsokat, az OTP is folyósítja a vevők hiteleit

2024. március 28. – 20:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Duna Terasz Grande kivitelezője átadta a beruházónak a kulcsokat, így az OTP szerint már nincs akadálya annak, hogy tovább folyósítsák a hitelrészleteket az ügyfeleknek – írja a 24.hu.

A kivitelező KÉSZ Építő Zrt. nemrég levonult a XIII. kerületi Duna Terasz Grande lakópark területéről, miután a Duna Terasz Grande Kft. javára hozott döntést a bíróság a két fél között zajló elszámolási vitában.

A vita közben az OTP a tisztázatlan jogi helyzet miatt nem folyósította a lakások tulajai számára az utolsó hitelezett vételárrészletet. De a késlekedés miatt félő volt, hogy a vevők bukták volna az összes állami támogatást – például a csokot, áfa-visszatérítést, illetékmentességet. Az új építésű lakópark körülötti huzavonáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A terület átadását követően az OTP most levelet küldött a hiteleseknek, amelyben azt írták, hogy nem lesz akadálya a hitelek folyósításának

– írja a 24.hu. „Tekintve, hogy a KÉSZ Építő Zrt. levonult a Duna Terasz Grande építési területéről, a beruházó birtokba tudja venni azt. Ezt követően pedig a vevők is tudnak élni a szerződéses jogaikkal” – írta a bank.

A Duna Grande Terasz lakópark – Fotó: Bődey János / Telex
A Duna Grande Terasz lakópark – Fotó: Bődey János / Telex

Hogy pontosan mikor költözhetnek be a lakóparkba a lakástulajdonosok, az egyelőre nem világos, a lap szerint a Duna Terasz Grande néhány héten át még felméri a lakások állapotát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!