Még Mészáros Lőrinc unokáinak is van földjük Hatvanpuszta környékén

2024. március 15. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Megnézte a Partizán, hogyan alakulnak a tulajdoni viszonyok a kormányfő édesapjához köthető, de a hírek szerint Orbán Viktor által is látogatott hatvanpusztai majorság szomszédságában, és azt találták, hogy a nagyobb földek a hatvanpusztai birtoktól az alcsútdobozi golfklub bejáratáig szinte minden esetben Orbán Viktor apjához vagy a Mészáros családhoz köthetők.

A Partizán Péntek Reggel hírlevele szerint összesen 277 hektárról, azaz 2,7 millió négyzetméterről van szó, ami nagyobb, mint az V., a VI. vagy a VII. kerület Budapesten – ennyi földje van itt Orbán Viktor apjának és Mészároséknak errefelé. A legnagyobb tulajdona itt Mészáros Lőrincnek van, ő 106 hektárnyi területet birtokol, őt követi Orbán Győző, Orbán Viktor apja 89 hektárral, őt pedig Mészáros Lőrinc fia 49 hektárral. Lányának 9 hektára van, de a kiskorú unokáknak is jutott tulajdon: Mészáros Ágnes fia négyévesen, 2016-ban 22 hektárnyi földet kapott Mészáros Lőrinctől, míg Mészáros Beatrix 1 éves lánya 2021-ben 0,3 hektárnyit az anyjától. Az unokák tulajdonlásával korábban a Szabad Európa foglalkozott mélyrehatóan.

Van földtulajdona a környéken Halmi Tamásnak is, ő fél hektárt tulajdonol, írja a Partizán Péntek Reggel. Halmi Tamás a Mészáros-birodalom egyik fontos szereplője volt korábban, ám ahogy arról az Opus Global tájékoztatott 2021-ben, Halmi tavasszal lemondott igazgatósági tagsági és Ipari divízió vezetői tisztségéről.

A havanpusztai majorság Orbán Győző tulajdona. A golfklub területe Orbán Győzőé, írja Partizán Péntek Reggel, a klubot pedig a Máriavölgy Zrt. viszi, ami részben Mészáros Lőrinchez, részben Tiborcz Istvánhoz, Orbán vejéhez kötődik. Orbán Viktornak nincs tulajdona a területen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!