Tovább emelkedett a bitcoin árfolyama, itt az újabb történelmi csúcs

2024. március 11. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős, 3,5 százalékos emelkedéssel, 71 ezer dolláros árfolyamon kezdte a hetet a bitcoin, ezzel történelmi csúcsot ért el, és további emelkedés várható, írja a Portfolio.

A cikk szerint idén már 69 százalékos pluszt produkált a legnagyobb kriptovaluta, ami éves szinten 220 százalékot jelent, ugyanakkor a teljes kriptopiac még nem érte el korábbi, 2,89 ezermilliárd dolláros méretét, hiszen jelenleg 2,68 ezermilliárd dolláros szinten áll. A második legnagyobb kriptovaluta, az ether árfolyama szintén jelentősen, mintegy 3,3 százalékkal emelkedett, ezzel elérte a négyezer dolláros szintet.

A múlt heti rekorddöntés utáni újabb rali a Coindesk cikke szerint részben annak köszönhető, hogy a Londoni Értéktőzsde jóváhagyta a bitcoin és az ether ETN-ek – ez az ETF-ek egy formája, amelyet egy pénzintézet bocsát ki – kereskedelmét, de az ázsiai piacon uralkodó körülmények is szerepet játszanak benne.

A bitcoin árfolyama az elmúlt időszakban elsősorban a januárban jóváhagyott bitcoin ETF-ek miatt növekedett jelentősen, de az érdeklődést az is hajtja, hogy közeleg a négyévente esedékes felezés, amikor ismét a felére csökken majd a bányászatért kapható tokenek mennyisége. Az újabb kriptolázról és annak hátteréről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!