Tiborcz beszáll Jellinek mellé, közös lesz a Vörösmarty téri üvegépület

2024. február 24. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jellinek Dániel ezentúl osztozkodni fog Tiborcz Istvánnal a Vörösmarty téri üvegépületen, írja a HVG.

A lap szerint a Gazdasági Versenyhivatal engedélyt adott arra, hogy a Vörösmarty1 Property Kft. felett közös irányítást gyakorolhasson a Jellinek Indotek-csoportjához tartozó Middle-Europe Convergence Ingatlanalap, valamint a Magyar Posta Takarék Ingatlanbefektetési Alap, ami a Tiborcz fennhatósága alatt álló Gránit Bank alapkezelőjéhez tartozik. A Magyar Posta Takarék az egyik legnépszerűbb ingatlanalap, nettó eszközértéke mintegy 270 milliárd forint, írják.

Az egyezség tárgya a 14 éve átadott épület 6200 négyzetmétere, benne üzlet- és raktárhelyiségekkel, valamint parkolókkal.

Jellinek Dániel eredetileg nem a NER-ből gazdagodott meg, már a 2000-es években is sokmilliárdos vagyona volt. A 2010-es évek végére ez nagyon látványos méretűre hízott, rendre 200 milliárd forint fölé becsülik. Az elsősorban ingatlanokban utazó befektető az utóbbi években egyre többet üzletelt az állammal és személyesen Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével is.

Például a Gellért Szállót is Jellinek vette meg eredetileg, amit aztán továbbadott Tiborcznak, akárcsak egy 122 ezer négyzetméteres belgrádi irodát. De van, hogy egészen furcsa módon áramlik Jellinek pénze Tiborcz felé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!