Külföldi befektető is kinézte a Gellért Szállót, de nem ígért magasabb árat, mint Tiborcz István

2023. január 10. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Külföldi kérő is volt a Gellért Szállóra, de nem ígért magasabb árat, mint Tiborcz István – mondta a szállodát eladó Jellinek Dániel a 24.hu-nak.

Tavaly decemberben jelentették be, hogy Tiborcz cége, a BDPST Zrt. vásárolta meg a budapesti Gellért Szállót az Indotek Group cégcsoporttól. Jellinek most azt mondta, örült annak, hogy végül magyar kézben maradt a szálloda. „Tény, hogy ők több hasonló műemléki felújítási és hasznosítási projektet már sikeresen megvalósítottak” – tette hozzá. Hogy Orbán Viktor veje pontosan mennyit fizetett a szállodáért, azt nem árulta el.

A Direkt36 cikke szerint Jellinek cége 2019-ben 8,8 milliárd forint MFB-hitellel jutott hozzá a Gellért Szállóhoz. „2019-ben, a Covid és az alapanyagár-robbanás előtt vettem a szállodát, és akkor a szakértők úgy számoltak, hogy 60 millió euróból jön ki a felújítás, azonban a tervek elkészülte után jelentősen magasabb összegért kaptam kivitelezési ajánlatot. Úgy döntöttem, hogy egy ilyen projekt megfelelő nyereséggel, megfelelő színvonalon történő megvalósításához nincs elégséges tapasztalatunk. Ezért kerestem vevőt a szállóra” – mondta arról, hogy miért vált meg a hoteltől.

Jellinek azt is elárulta, hogy több más ingatlant is eladott mostanában, köztük ipari ingatlanokat, de azokból nem lett hír, mert a vevők nem a miniszterelnök vejéhez fogható potentátok voltak. Állítása szerint az eladásokra azért volt szükség, hogy pénzt allokáljon más tranzakciókhoz, mert például még ki kell fizetnie az Auchanban szerzett kisebbségi részesedését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!