Balásy Gyula cégei 86 milliárdot kaszáltak tavaly a rendezvényszervezéssel

2024. február 22. – 22:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az ezen a ponton nem újdonság, hogy Rogán Antal szereti a minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül szinte kizárólag Balásy Gyula cégeivel lebonyolítani az állami kommunikációt, nemrég a G7 számolta ki, hogy a nyolc év alatt elköltött 1360 milliárd forint nagy része itt landolt.

A K-Monitor friss posztja szerint ugyanakkor nagyjából ugyanez a helyzet a rendezvényszervezéssel is, ahol 2022 novembere óta az ugyancsak a Rogán minisztériuma alá tartozó Nemzeti Rendezvényszervezési Ügynökség osztogatja ki az állami megbízásokat, az esetek túlnyomó részében Balásy cégeinek.

Mint írják, ez történt a Magyar Péter által túlárazottnak leírt hirdetésekkel, a turisztikai támogatásokkal, a digitális beszerzésekkel és 2023-tól már a turisztikai, sport- és egyéb rendezvényekkel is. Magyar konkrétan arról beszélt a Partizánnak adott interjújában, hogy a Diákhitel Központnak többszörösen túlárazott szerződéseket kellett kötnie, de Rogán hivatala szerint minden rendben volt.

A K-Monitor szerint viszont itt még az eddigieknél is feltűnőbb az egész, a tavalyi évre közzétett szerződéseknek ugyanis lényegében mindegyikét Balásy Gyula valamelyik cége vitte, és összesen 82,6 milliárd forintnyi megbízást kaptak harmincegy szerződéssel 2023-ban. Az itt elérhető listában mindössze két másik cég csekély összegű szerződése szerepel ezen kívül – tette hozzá a K-Monitor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!