Az Index szerint Magyar Péternek már januárban jelezték, hogy mennie kell az MBH-ból, Magyar helyreigazítási pert indít

2024. február 13. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik Magyar Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Index tánca Varga Judit volt férjének MBH-s felügyelőbizottsági tagsága körül. A portál kedden azt írta, Magyar Péter már januárban megígérte egy kormányzati tisztviselőnek, hogy lemond az MBH-s felügyelőbizottsági tagságáról, vagyis

már jóval Novák Katalin lemondásának napjára időzített NER-ből való kicsekkolása, és a Partizánnak adott interjú előtt biztos volt, hogy távozik.

Viszont az is igaz, hogy az NGM még nem tudta visszahívni az fb-ből, mert bár a bankban van állami tulajdon, az egy nyilvánosan működő részvénytársaság, így közgyűlést kell összehívni Magyar eltávolításához. Magyar később a Facebook-oldalán reagált az Index cikkére, és lefényképezte felmondó nyilatkozatát. Azt írja, helyreigazítási pereket indít majd a hazug sajtótermékek ellen, ha pedig kártérítést kap, azt felajánlja a bicskei áldozatoknak.

Varga Judit férje a hétvégén hosszú interjút adott a Partizánnak, ahol kiteregette a NER szennyesét és azt mondta, nem szakmai okokból, de lemond a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról. Az Index viszont hétfőn arról közölt cikket, hogy Magyar Péter nem maga mondott föl az MBH Banknál, hanem „eltávolították” (a címet később átírták). A lap a Nagy Márton által vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumra (NGM) hivatkozva azt írta, hogy 2024. január 18-án a minisztérium kezdeményezte Magyar Péter megbízásának visszavonását.

Magyar Péter aztán a cikkre ekképpen reagált közösségi médiában: „Kedves Index, Tóni jól fizet? Ha igaz, amit a minisztérium állít, akkor nyilván tévedésből kaptam meg a teljes januári tiszteletdíjamat, nyilván tévedésből nem kaptam erről se a banktól, se a minisztériumtól írásos értesítést (remélem, nem most készül visszadátumozva), és nyilván tévedésből szerepelek a bank nyilvánosan elérhető dokumentumaiban.”

Az Index erre újabb cikkel reagált, amelyben igyekeznek tisztázni a helyzetet. Ebben, ismét minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írja a szerző – aki két nappal korábban azt a cikket írta, amiből utólag törölték a Rogán Antalt támadó részeket, erről itt írtunk részletesen –, hogy Magyar Péter még nem mondott le a pozíciójáról, ahogy az NGM sem hívta vissza, viszont a bank be fogja jelenteni, hogy rendkívüli közgyűlést hív össze, aminek egyetlen napirendi pontja Magyar Péter visszahívása lehet a felügyelőbizottságából.

Az NGM egy tisztségviselője egy SMS-t is eljuttatott az Indexnek, amelyben Magyar Péter reagál arra, hogy a minisztérium január 18-án visszavonja a megbízását, és jelzi, hogy március 15-i határidővel lemond. Vagyis, írja a portál, azért kapott még teljes januári tiszteletdíjat, mert a megállapodás értelmében csak márciusban mondana le. Mindez az Index szerzője szerint azt jelzi, hogy „Magyar Péter szombati bejelentésének – ami a pozícióira vonatkozott – már nem volt valós tétje, ezek már lefutott meccsek voltak”.

Az Indexet a 2020-as bekebelezése óta a mérsékelt és bizonytalan szavazókra célzott precíziós fegyverként, olykor pedig üzenőfalként használja a hatalom.

Frissítés: Magyar Péter időközben Facebook-oldalán egy friss posztban fényképet közölt az MBH bank felügyelőbizottságából történő lemondó nyilatkozatáról. Mint írja: „Kiteszem ide a Mészáros fél MBH bank felügyelőbizottságából történő lemondó nyilatkozatomat. Miután bejelentettem a banknál a lemondásomat, ma kaptam meg a bank vezetőitől a dokumentumot aláírásra. Talán még ma kikerül az tőzsde honlapjára. Ma szintén visszaigazolta a Magyar Közút Zrt., hogy a minisztérium február 10-i nappal tudomásul vette a lemondásomat.”

„Ennyit a propaganda sajtó hazugságairól. A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indítok és ha szükséges, személyiségi jog pert is, csak hogy visszatérhessek az eredeti ügyvédi hivatásomhoz és hogy érezzék a törődést. Ha a bíróság esetleg megítél valamilyen kártérítést, azt felajánlom a bicskei áldozatoknak.”

Bejegyzésében Tiborcz Istvánra is reagált, aki kedden, Magyar nyilatkozataira válaszul azt mondta, „ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni.”

„Ma megtudhattuk a nemzet vejétől, hogy ő nem akar a politikai csatározásokba belefolyni (nyilván azok hasznát élvezni egyszerűbb). Azt is megírta, hogy ő az épített örökség megmentéséért szeretne dolgozni. Szerintem ez egy nemes cél, esetleg egészítsük ki az ipari méretű lopás elleni harccal és fogjunk össze” – írja Varga Judit volt férje. Bejegyzését pedig így zárta, a kormányzati propagandasajtóról szóló mondatok után: „Egy kérdés. Tudjátok, hogy melyik Tóni kedvenc állata? Az anti lop.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!