13 ezer forintért lehet megvenni az eredetileg 10 millióért vásárolt lélegeztetőgépeket

2024. február 12. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredetileg darabonként több mint 10 millió forintért vett kínai lélegeztetőgépeket már 13 ezerért meg lehet venni a végrehajtói kamara árverési oldalán – írja a 444.

Tavaly decemberben derült ki, hogy elektronikus árverésen próbálnak túladni azon a mintegy 749 lélegeztetőgépen, amelynek beszerzésére a TMT Technics Kft. nevű cég kapott megbízást. Az eredetileg optikai eszközökkel foglalkozó vállalkozás a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapta a megbízást még a koronavírus-járvány idején. Az előző árverési körökben előbb darabonként 975 ezer forintért, majd darabonként 650 ezer forintért, végül darabonként már csak 325 ezer forintért árulták a gépeket. Azonban nem volt érdeklődő. A mostani árverési kör február 26-ig tart. A gépeket az árverésen mi is megnéztük korábban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium már 2020-ban elismerte, hogy a szükségesnél jóval több, összesen 16 ezer lélegeztetőgépet szerzett be a járvány időszakában. A gépekre kiírt közbeszerzésekben résztvevő cégek, köztük a mostani végrehajtási eljárásban szereplő TMT Technics neve akkor került nyilvánosságra, amikor a HVG közérdekű adatigénylés keretében kikérte a gépekre és a beszerzésekben részt vevő cégekre vonatkozó adatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!