Lengyelországban terjeszkedik Szíjj László cégcsoportja

2023. december 19. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Lengyelországban terjeszkedik a hazai közbeszerzések egyik legnagyobb nyertese, a Duna Group –derült ki a cégcsoport keddi közleményébből.

„A Duna Aszfalt Zrt. tájékoztatja a közvéleményt, a hitelezőit és a kötvénybefektetőit, hogy a Duna Group Közép-Kelet Európai üzletfejlesztési terveinek végrehajtása keretében megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője” – írták.

Hozzátették, hogy a cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik. „A fenti tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja.”

A Szíjj László alapító-tulajdonos által vezetett Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállalkozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye – írta az MTI.

A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány 2023-as összesítése szerint Szíjj László a hatodik leggazdagabb magyar 280 milliárd forintra becsült vagyonnal. A vállalkozó volt a tulajdonosa a Lady MRD nevű luxusjachtnak, aminek a fedélzetén korábban Mészáros Lőrinc és Szijjártó Péter külügyminiszter is megfordult. Szíjj ősszel interjút adott az Indexnek, és többek között azt mondta: „Nem gondolom, hogy szégyenkeznem kellene azért, mert a Duna Group képes a nemzetközi versenytársak előtt megnyerni jelentős méretű tendereket.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!