Ismét itt a ropogtatás kora, újra van Pilóta keksz

2023. május 19. – 10:16

Ismét itt a ropogtatás kora, újra van Pilóta keksz
Újraindult a termelés a cég székesfehérvári gyárában – Fotó: Mondelez Hungária

Másolás

Vágólapra másolva

Politikai ellenségeskedés, Covid-járvány, nagy léptékű háború a szomszédunkban. Krízisről krízisre bukdácsolunk. Ráadásul hónapok óta hiány volt a magyarok egyik legismertebb nassolnivalójából, a Pilóta kekszből.

De most talán visszakapaszkodhatunk, erőt nyerhetünk:

újra gyártják a Pilóta kekszet, és mától egyes boltokban is kapható

– közölte a Telexszel péntek délelőtt a Mondelez Hungária. „A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz” – írták.

Már be van rollnizva a keksz – Fotó: Mondelez Hungária
Már be van rollnizva a keksz – Fotó: Mondelez Hungária

Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaós is kapható lesz.

Hónapokig csak a hűlt helyét láttuk az áruházak polcain

Tavaly októberben kezdtek el cikkezni arról az újságok, hogy nem találni a boltok polcain Pilóta kekszet. A Mondelez már akkor hangsúlyozta, hogy várhatóan hónapokig nem lesz elérhető a termékük. Később azt közölték: a tartós készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyag-hiány együttesen okozzák. A Telexet az elmúlt időszakban jó pár olvasó megkereste, hogy hangot adjon elkeseredettségének, ezért Ács Bori kollégánk egy Pilóta keksz recepttel segített rajtuk, hogy könnyebb legyen átvészelni az időszakot. Az elmúlt hónapokban már odáig fokozódott a helyzet, hogy az utolsó csomagokat több ezer forintokért kezdték el árulni a nagy hirdetési portálokon.

A '60-as évek óta gyártják

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a Malév számára készült. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darab fogyott belőle. A Pilótát kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották, de immár 27 éve a Mondelez székesfehérvári gyárában állítják elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!