MVM: Már meg is vannak az új felsővezetők

2023. május 8. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex.hu több forrásból is úgy értesült, hogy megvannak az MVM leendő felsővezetői. A korábban távozni kényszerülő vezérigazgató-helyetteseknek (Alkér Zoltán, Fluck Benedek, Sum János, Spilkó József) nem lehet ugyan egy az egyben megfeleltetni az újakat, de úgy tudjuk, hogy ők hárman lesznek a kulcsemberek:

  • Tamáska József lesz az új általános vezérigazgató-helyettes,
  • Deme Krisztián a kereskedelmi (vagy ügyfélkapcsolati) vezérigazgatóhelyettes és
  • Kiss Csaba a termelési vezérigazgatóhelyettes.

Az új menedzsmenttagokról beszéltünk pár emberrel. Tamáska József jó nagy „kabátot” kap, olyan állást, amihez nagyon kell ismerni az állami szektor működését, a beszerzést, a jogot. Tamáskának impozáns az életrajza, amolyan energetikai kontrollerként hallottuk a szaktudását jellemezni. Dolgozott a GDF Sueznél, az energiahivatalnál, volt korábban egy rövid ideig MET-es (interim pénzügyesként), most a PwC-től érkezhet. Mindenképpen szakember, de eddig azért eddig érdemben kisebb feladatai voltak – hallottuk.

Az ügyfél-vezérhelyettesként belépő Deme Krisztiánról azt hallottuk, hogy volt E.ON-os, majd az MFGT (földgáztárolócég) kereskedelmi vezetője volt, ambiciózus szakember, akinek informatikai és saleses háttere is van. Mostanában az MFGT head of sales pozíciójában pár nagy ügyfélnek értékesítette a tárolói kapacitásokat. Az MVM-nél is hasonló feladatai lehetnek, igaz állítólag a két nagykereskedelmi cég (MVM CEEnergy és MVM Partner) stratégiai fontosságú kapcsolatként lehet, hogy közvetlenül a vezérigazgatóhoz fog tartozni.

Kiss Csaba régi-új vezető ezen a területen az MVM-ben. Az MVM-es, paksi, AES-es E.ON-os hátterű szakember szintén nem ugyanazt fogja végezni, mint elődje, mert ahogy korábban összevontak két területet (műszaki és termelési vezérigazgató-helyettesként), úgy ez most külön lesz. A termelés vonalon Kiss Csabát forrásaink jó szakembernek nevezték.

Mellettük Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes maradt a topvezetésben. Természetesen sok további vezető is érkezik, őket az MVM először házon belül kommunikálja.

Van, aki már május 8-án, mások május 15-én lépnek be, többen érkeznek új posztokra, részben belülről, de például a stratégiai igazgató posztjára kívülről érkezik egy hölgy – hallottuk a vállalati zuhanyhíradóból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!