Közösségi finanszírozással gyűjt tőkét a hazai közösségifinanszírozás-oldal, a Brancs

2023. május 2. – 05:59

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából egy éve indult az első hazai közösségi finanszírozási platform, a Brancs közösség. Az oldal működtetői ennek apropójából összeállítást készítettek az oldal néhány különleges kampányeredményéről. A kiadott sajtóanyagból kiderült, hogy nemrég új rekordidőt döntött a náluk futó egyik projekt: a leírása szerint a „social sex” útvesztőiről és a Z generációról szóló One More LIKE! játékfilmre kétmillió forintot akartak összegyűjteni, amit tíz nap alatt sikerült elérni, sőt, túlszárnyalni: jelenleg, 22 nappal a kampány vége előtt 2,2 millió forintnál járnak (itt 5000–500 000 forintos csomagokat kínáltak).

A Brancs közleményéből kiderül: az indulás óta átlagosan öt-hat kampányuk futott egyidejűleg, de ez a szám folyamatosan növekszik. Most 10 új kampányuk van, illetve négy korábbi sikeres projekt is elérhető az oldal úgynevezett Sikerpiacán.

Az eddigi legmagasabb összeget a 3D nyomtatóhoz PET-palackból újrahasznosított alapanyagot gyártó Refilamer érte el, amely több mint 4 millió forintot gyűjtött az első vásárlóitól. Több könyves kampány is futott az oldalon, itt gyűjtöttek József Attila Szabad-ötletek jegyzékének kiadására, a 2012-ben az év gyerekkönyvének választott Dobozváros újbóli megjelentetésre, de volt kollégánk, Zubreczki Dávid Balatoni templomséták című könyvére is. Most egyebek mellett egy olyan szívószál kampánya fut a Brancson, amely azonnal kimutatja a partidrogokat.

A Brancs közössége emellett saját további terjeszkedéséhez is közösségi finanszírozásban gyűjt tőkét. A vállalkozásba – amelynek néhány tízezer forinttal bárki a tulajdonosa lehet – eddig már több mint 120-an szálltak be, köztük kilencen olyanok, akik korábban sikeres kampányt futtattak a Brancson. Az új tulajdonosok között van a hazai startup-szektor több ismert szereplője, így Csillag Péter, Balogh Petya, Verő Barbara és Szakacsits Szabolcs is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!