Szép csendben settenkedik a 390 forint felé az euró

2023. március 21. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn 402 forint felett is járt az euró ára, kedd délutánra viszont úgy tűnik, lenyugodtak a kedélyek, az euró árfolyama stabilan 391 forint körül mozog.

A forint március 15-e óta kínlódik: aznap az euró 402 forintnál is járt, ami részben a rossz nemzetközi hangulattal volt magyarázható, de a térségbeli valuták közül a magyar deviza gyengült a legintenzívebben. A forint azután csütörtök reggelre megnyugodni látszott, délután viszont megint megroggyant, és ismét átlépte a 400 forintot az euró ára. A hétvégét aztán nyugodt hangulatban, 400 alatt töltötte – majd hétfőn megint átugrotta a négyszázas határt, és felment egészen 402,48-ig az euró ára. Délutánra az euróárfolyam visszatért a 399-400 forintos sávba, este 394-gyel zárt.

Kedd reggel aztán tovább javult a hangulat, az euró árfolyama egész nap stabilan 391-392 forint körül alakul.

Az euró-forint árfolyam állása délután három óra körül.
Az euró-forint árfolyam állása délután három óra körül.

A forint-euró árfolyamot az elmúlt napokban elsősorban a bankszektor eseményei terhelhetik meg. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Hiába a keddi derűlátó kilátások, a Portfolió becslése szerint ha a bankok problémái tartósak lesznek, akkor szinte garantálható a 400 feletti árfolyam.

Az elmúlt öt nap grafikonja. A csúcs a hétfő reggeli 402 forintos árfolyam volt.
Az elmúlt öt nap grafikonja. A csúcs a hétfő reggeli 402 forintos árfolyam volt.

A dollár ára is csökkent keddre, a 363 forintba kerül a hétfői 374 forintos árral szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!