402 forint felett is járt az euró ára hétfő délelőtt

2023. március 20. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Március 15-e óta kínlódik látványosan a forint: aznap az euró 402 forintnál is járt, a dollár pedig 18 forintot drágult, ami részben a rossz nemzetközi hangulattal volt magyarázható, de a térségbeli valuták közül a magyar deviza gyengült a legintenzívebben.

A forint azután csütörtök reggelre megnyugodni látszott, az öröm viszont nem tartott sokáig, mert délután már megint megroggyant: háromnegyed négy körül ismét átlépte a 400 forintot az euró ára. A hétvégét aztán nyugodt hangulatban, 400 alatt töltötte – majd hétfőn délelőtt már elég hamar, helyi idő szerint fél kilenc előtt átugrotta a négyszázas határt, és felment egészen 402,48-ig az euró ára. Délelőtt tíz óra környékére aztán kicsit visszaesett 400 alá, de 399 alá egyelőre nem ment.

A Portfolió azt írja, hogy a forint-euró árfolyamot most elsősorban a bankszektor eseményei terhelhetik meg, és becslésük szerint ha a bankok problémái tartósak lesznek, akkor szinte garantálható a 400 feletti árfolyam.

Fotó: Google Finance
Fotó: Google Finance

A dollár ára is elég magasra szökött hétfőn délelőtt, 378,2 forintot kértek érte, de tíz óra körül egy kicsit mérséklődött, kb. 374 forintig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!