Indiai nőket toboroznak Magyarországra kamionsofőrnek 700 ezres fizetésért

2023. március 6. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Nemsokára indiai nők szállíthatnak majd elektronikai eszközöket és postai küldeményeket Európa-szerte, így Magyarországon is – írta meg az elmúlt hetekben a Trans.info és a Times of India, melyek cikkeit az Index vette észre.

A dán Baton Transport leányvállalata, a Baton Transport Hungary női teherautó-vezetőket keres Indiában. Nem kell, hogy legyen jogsijuk, a cég képzést indít, lehetőséget ad a vezetői engedély megszerzésére, hogy a friss alkalmazottak Európában dolgozhassanak.

A cég első körben 25 indiai nőt keres, akik teherautó-vezetőként dolgoznának Magyarországon. Ha sikeres lesz a projekt, a szállítmányozó vállalat a következő öt évben 800 indiai nőt is felvehet.

1800 eurónak, azaz mintegy 680 ezer forintnak megfelelő bért kaphatnak, akiket felvesznek a munkára. A cég szerint ugyanezért a munkáért egy magyar kamionsofőr is ennyit kap.

Ahhoz, hogy ezt a bért megkapják, heti öt napot kell dolgozniuk, és napi 2×4,5 órát tölthetnek a volán mögött.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!