Újra termel a Dunaferr, indiai üzletemberek jártak a gyárban

2023. február 17. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap éjjel indult a visszaüzemelés, azóta már megérkezett egy 25 vagonos irányvonat, tele érccel.

Végre jó hírek érkeztek Dunaújvárosból. Csütörtökön délután az indiai Liberty acélipari csoport néhány vezetője megtekintette a Dunaferr termelését, illetve a sajtó munkatársaival is beszélgettek. A Duol beszámolója szerint a helyszínen Sandip Biswas, a Liberty Primary Steel vezérigazgatója, Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár, valamint Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnöke is megjelent.

Az elmúlt egy hétben sok pozitívum történt – mesélték a Telexnek is a cégből.

„Az udvariassági bemutatkozáson az hangzott el, hogy minden nagyon jó, a vezetők megnézték a nagyolvasztót és a hideghengerműt. Vasárnap délután kezdtük újra a munkát, Hétfőn indult a 2-es nagyolvasztó, szerdán már jó anyagot csapoltunk és egy 25 vagonos ércet szállító irányvonat is megérkezett. Pontosan nem tudjuk, hogy honnan, de a Libertty szervezte, és abban bízunk, hogy Ostravából és az ukrán határról folyamatos lesz az anyagellátás”

– hallottuk a forrásunktól. A cég munkatársai azt pontosan nem tudják, hogy milyen megállapodás áll a háttérben, de bizakodnak, hogy hamarosan az 1-es kohót is elindítják. Az mindenesetre tény, hogy a Dunaferr területén most a Liberty szakembereit lehet látni, a különböző európai cégektől érkeztek beüzemelésben, értékesítésben segítő nemzetközi menedzserek.

A Duol idézi Sanjeev Gupta közleményét is, aki szerint

„a Liberty bérgyártási együttműködés érdekében megosztotta tapasztalatait, amellyel hozzájárult a Dunaferr üzemelésének újraindításához, segítve ezzel az üzletmenet folytonosságának biztosítását. A Liberty célja, hogy a Dunaferr szakképzett és elkötelezett dolgozói a korábbinál biztonságosabb és hatékonyabb működésű üzemben dolgozhassanak majd, tovább építve a Dunaújvárosban generációk óta virágzó kohászati kultúrát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!