Megkapta az engedélyeket Rahimkulovék angyalföldi városrésze

2023. február 10. – 08:06

Megkapta az engedélyeket Rahimkulovék angyalföldi városrésze
A Láng-negyed látványterve – Fotó: Paulinyi & Partners

Másolás

Vágólapra másolva

Az egykori angyalföldi ipartelep helyén felépülő Láng-negyed legmagasabb épületei is megkapták a zöld lámpát.

A Népszava számolt be arról, hogy immár minden akadály elhárul a sajátos XIII. kerületi építkezés megkezdése elől. Korábban itt írtunk a projektről.

Az új városrész a Váci út – Vizafogó utca – Turbina utca – Rákos-patak által határolt körülbelül nyolchektáros területen épül, az irodaházak mellett ezerötszáz lakás is helyet kapott a projektben.

A projekt Rahimkulov Ruszlan érdekeltségébe tartozik, aki Magyarország egyik leggazdagabb emberének számít. A területet, ahol a városrész felépül, elsőként jelölte ki a kormány rozsdaövezeti akcióterületté. A XIII. kerületi önkormányzat korábban tiltakozott az építkezés ellen, mire a kormány kiemelt beruházássá minősítette azt. A kerület alkotmányjogi panasszal is próbálkozott, de az Alkotmánybíróság októberben elutasította a kérelmet.

Így végül a kormány – a projektet kiemelt beruházássá nyilvánító – rendeletében meghatározhatta a „sajátos beépítési szabályokat”, a befektetőknek lehetőséget adtak arra, hogy az épületek magassága elérje a 65 métert, zöldfelületből elég 25 százalék, a lakások pedig 50 négyzetméternél kisebbek is lehetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!