Egy-egy emelettel még magasabbak lesznek az Angyalföldön épülő gigalakópark házai

2023. január 10. – 11:16

Egy-egy emelettel még magasabbak lesznek az Angyalföldön épülő gigalakópark házai
A Láng-negyed látványterve – Fotó: Paulinyi & Partners

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredeti tervekhez képest egy-egy emelettel magasabbak lesznek a Láng-negyedben épülő lakóházak, írja a Népszava. Az új városrész a Váci út – Vizafogó utca – Turbina utca – Rákos-patak által határolt körülbelül nyolchektáros területen épül, az irodaházak mellett ezerötszáz lakás is helyet kapott a projektben.

Az Esztergomi és Turbina utca felőli részén megépülő E1 jelű társasház a földszint plusz+9 helyett tízemeletes lesz, az E2 tömb 13 helyett 14, míg az E3-as tömb 16 helyett 17 szintes lesz.

De a Váci út mentén felépülő irodaházak is magasabbak lesznek 1-2 emelettel az építési engedélyek alapján. A Rákos-patak felé eső E4-es tömb három toronyból állt volna, egyenként földszint+17 emelettel, a beadott építési engedélyen viszont már négy torony és 18 emelet szerepel.

Ezt egyébként első körben elutasította a fővárosi kormányhivatal, de azóta új kérelmet adott be az építtető, aminek elbírálása szünetel. A beruházás nagyságát jól szemlélteti, hogy a tornyok 65 méteresek lesznek.

A projekt Rahimkulov Ruszlan érdekeltségébe tartozik, aki Magyarország egyik leggazdagabb emberének számít. A területet, ahol a városrész felépül, elsőként jelölte ki a kormány rozsdaövezeti akcióterületté. A XIII. kerületi önkormányzat korábban tiltakozott az építkezés ellen, mire a kormány kiemelt beruházássá minősítette azt. A kerület alkotmányjogi panasszal is próbálkozott, de az Alkotmánybíróság októberben elutasította a kérelmet.

Erről a területről van szó:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!