Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

2023. február 3. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – írja az MTI.

Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé, Klemencice pihenőhelyén működő töltőállmás az első, amely Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül. A töltőállomáson Lengyelországban először vásárolható a Mol-márkájú üzemanyag: a 95-ös és a 100-as oktánszámú EVO ólommentes benzin, valamint az EVO Diesel és az EVO Diesel Plus üzemanyagok.

A 95-ös benzin átlagára Lengyelországban 6,68 zloty, azaz 550 Ft (Magyarországon 620 Ft), míg a dízel 7,66 zloty, vagyis 630 Ft (Magyarországon 660 Ft).

A Mol tavaly december elején lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg. A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 benzinkúton nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban.

A Mol decemberi bejelentésével párhuzamosan a lengyel Orlen-csoport is bejelentette, hogy miután véglegesítették a szerződésüket a Mollal, beléptek a magyar üzemanyagpiacra, és összesen 143 hazai benzinkutat fognak üzemeltetni.

A Mol lengyelországi piacszerzésének részleteiről itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!