Leváltották a paksi atomerőmű vezérigazgatóját

2023. január 13. – 12:18

frissítve

Leváltották a paksi atomerőmű vezérigazgatóját
Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökeként nyilatkozik – Fotó: Bruzák Noémi

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal leváltották Pekárik Gézát, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Az új vezérigazgató Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke lesz – értesült több egymástól független forrásból is a Telex.

Az ügyben kérdést küldtünk az atomerőmű vezérigazgatóságának, várjuk a hivatalos választ. Amennyiben mindez megtörténik, az energiahivatalnak is új vezetőre lesz szüksége. Kormányzati forrásunk szerint erre Juhász Edit, az MVM általános és jogi vezérigazgató-helyettese a legesélyesebb.

Jó, avagy rossz hír az MVM csapatának, hogy Czepek Gábor vezérigazgató távozása után pillanatokon belül az MVM vezérigazgatóját is megnevezi a kormány, aki forrásaink szerint érdemi változásokat tervez a cégnél.

Az energiaipar várható ringlispílszerű változásairól itt írtunk részletesen.

Pekárik Géza leváltásával kapcsolatban megkerestük az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-t és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 21:00 – a frissen megjelent Magyar Közlönyben már ki is nevezték Juhász Editet az energiahivatal vezetői posztjára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!